Fenikscoach
 Adem je eigen leven

Over mij 

Die dag in augustus 2012, dat ik mijn ogen uit mijn kop jankte en de auto aan de kant moest zetten, was voor mij het keerpunt. Ik kon zo niet meer doorgaan, was doodmoe en mijn energie was op. Het maakte mij niet meer uit hoe en wat, ik was vastbesloten! Ik ging scheiden!!

Zo enorm stom, hè. Ik had alles op de rit én was zielsongelukkig. Ik herkende mezelf niet meer. Ik had een goede baan, was getrouwd, twee mooie kinderen en een fijn huis. Ik was constant van alles voor anderen aan het regelen en zorgen, maar ik vergat om voor mezelf te zorgen. Ik had het gevoel dat ik alles alleen deed in plaats van samen. Dat was voor mij de grootste vorm van eenzaamheid en die wilde ik echt niet. Dus die dag besloot ik om de stap te zetten om écht alles alleen te doen, maar dan zonder gedoe!

Net als de Feniksvogel, die eerst doodgaat om daarna uit de as te herrijzen, ben ik na mijn scheiding keuzes gaan maken die goed voor mij zijn en waar ik energie van krijg. Door weer in verbinding met mezelf te zijn en naar mezelf te luisteren, heb ik geleerd wat mij gelukkig en blij maakt. Daardoor kan ik nu intens genieten van hetgeen ik doe. Ik kan mijn mening weer uiten, dicht bij mezelf blijven. Ik heb voor mijn geluk gekozen. Nu denk ik soms: ‘Poep aan de mening van een ander”. Beter iets gedaan te hebben dat achteraf niet goed was, dan spijt hebben, omdat ik het niet gedaan heb.

Typisch Mariëlle:

  • Ik ben een rustig en eerlijk persoon. 
  • Ik ben een echt gevoelsmens. Ik voel anderen haarfijn aan en zonder dat je me het vertelt, weet ik vaak al hoe jij je voelt.
  • Ik ben een echte doorzetter, als ik een doel heb, dan ga ik  daarvoor, linksom, rechtsom of er dwars doorheen, komen zal ik er!
  • Ik erg spiritueel ben, maar wel met een praktische inslag. Een methode werkt of werkt niet. Lekker simpel toch?
  • Ik houd ervan om mensen duidelijkheid te geven, omdat ik zelf niet van onduidelijkheid houd. Ben zelf vaak direct, duidelijk en heel eerlijk.

Ik heb geleerd dat ik me druk kan maken om dingen die ik niet wil, maar dat het handiger is om me te focussen op wat ik wél wil! Hierdoor sta ik veel positiever in het leven en krijg ik energie van de dingen die ik het liefst doe en wil bereiken. Het is zo fijn dat ik nu weer naar mezelf kan luisteren en hierdoor beslis, wat voor mij goed is. Die verbinding met mezelf en de rust die dat geeft, dat gun ik iedereen.

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat:

  • ik zaken van de positieve kant bekijk, omdat dat veel prettiger is en veel meer energie geeft.
  • ik een kleine Bob de Bouwer ben die niet terugdeinst om op een zes meter hoge steiger te klimmen om mijn huis te schilderen.
  • ik twee poezen en een hond heb en het geweldig vind als ik met mijn hond buiten wandel en mijn kat ineens vanuit de struiken miauwt om met ons mee naar huis te lopen.
  • ik enorm houd van mijn houtkachel en de warmte die daarvan af komt. Deze ook aandoe als de mussen van het dak vallen, als ik daar behoefte aan heb.
  • ik een ‘heilig receptenboek’ op mijn dressoir heb liggen. Daarin staan recepten voor eiwitrijke en koolhydraatarme maaltijden en dat ik me supergoed voel sinds ik dat gebruik.